Dienstverlening op afspraak

Sluiten

Maak een afspraak voor je langskomt in het gemeentehuis!

Papieren zakken voor inzameling gft in de keuken

papieren gft-zak (grote weergave)

Vanaf dit jaar kan je een papieren zakje gebruiken om je gft in te verzamelen. De grootte van de zak (10 liter) is ideaal om te gebruiken in de keuken. De papieren zak houdt zowel je keukenemmertje als je gft-container proper.

Papieren gft-zak wordt ook groen gas

Papier is perfect voor een optimale biologische kringloop. 90% van de papieren zak, met FSC-label, is cellulose, de ideale grondstof voor de productie van groen gas in de nieuwe vergistingsinstallatie voor gft in Beerse. De papieren zakken voor gft vervangen de huidige bio-afbreekbare zakken. Uiteraard mag je de bio-afbreekbare zakken die je nog hebt, gebruiken tot ze op zijn.
Sinds vorig jaar zijn de sorteerregels voor gft veranderd: etensresten, vlees- en visresten, eieren, kaas, … mogen voortaan in het gft gedeponeerd worden. Deze sorteerregels vind je ook op de nieuwe papieren zak.

Aankoop papieren gft-zak

Heb je graag een propere gft-container én wil je beter sorteren?
De papieren zakken zijn te koop aan het onthaal in het gemeentehuis. De zakken zitten verpakt in een pakket van 80 stuks en kosten 6 euro per pakket. De grote bio-afbreekbare zakken van 120 liter blijven ook beschikbaar.

Datum van het bericht: donderdag 13 februari 2020
Nieuwsoverzicht