Fotowedstrijd: Ga op zoek naar bijzondere bomen

Spot de meest bijzondere boom of zelfs bomen bij jouw in de buurt en maak kans op een gegidste landschapswandeling op de Kempense Heuvelrug!

Trek jij in Corona-tijd ook meer naar buiten om te genieten van ons Kempense landschap? Kijk dan ook eens naar de bomen in je buurt. Ze vertellen vaak iets over de geschiedenis van een bepaalde plaats, de bodemgesteldheid of hoe onze voorouders omgingen met bomen en struiken.

Denk maar aan lindes bij boerderijen of een kapel, echte welkomstbomen. Of een dikke zomereik op de hoek van een akker om de grens te markeren, rijen van geknotte zwarte elzen rond een hooiland bij de beek om hout te produceren.

De meest indrukwekkende veteranen uit onze regio zijn de etagelinde op de markt in Retie (foto rechts), grillige eiken op Kabouterberg, of de kapellekesboom in Herenthout (foto links), de achtzalighedenboom in Lille. Houtig erfgoed om volop te koesteren!

Start je eigen zoektocht

Weet jij nog zo’n markante knapperds te vinden, of ken jij bomen met een bijzondere schoonheid of een verhaal in je eigen buurt? Deel een foto via sociale media #BijzondereKempenseBoom met bijhorend tekstje en tag de locatie. Zo maak je kans op een - gegarandeerd leuke en boeiende - gegidste landschapswandeling op de Kempense Heuvelrug met je familie of vrienden!

Je mag onbeperkt deelnemen met een foto van een markante Kempense boom via Facebook of Instagram. De wedstrijd loopt tot 30 mei 2020!

Info

Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete vzw - 014 85 25 14 - info@rlkgn.be - www.rlkgn.be

Datum van het bericht: vrijdag 17 april 2020
Nieuwsoverzicht