Dienstverlening op afspraak

Sluiten

Belangrijke info

Nieuwe burgerbevraging ‘Gemeente- en stadsmonitor’ op komst

gemeentemonitor (grote weergave)

Dit voorjaar organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) een nieuwe burgerbevraging ‘Gemeente- en stadsmonitor’ in alle Vlaamse gemeenten. Dit grootschalig onderzoek peilt naar de leefomstandigheden en de tevredenheid van de inwoners in de Vlaamse gemeenten en steden.

De ‘Gemeente- en stadsmonitor’ bevat meer dan 200 omgevingsindicatoren, waarvan er bijna 100 worden verzameld door middel van een driejaarlijkse burgerbevraging. Deze indicatoren geven elk lokaal bestuur een uitstekend zicht op de staat van hun gemeente of stad.

Wat staat er te gebeuren in het voor jaar 2020?

Het Agentschap Binnenlandse Bestuur bevraagt, in samenwerking met Statistiek Vlaanderen, in elke gemeente een representatieve groep inwoners tussen 17 en 85 jaar, overeenkomstig de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De bevraging gebeurt tussen eind maart en eind juni 2020. Er wordt gepeild naar het gedrag, de participatie en de tevredenheid van de inwoners over lokale beleidsthema’s.

In Oud-Turnhout ontvangen een aantal willekeurig gekozen inwoners op woensdag 25 maart een brief met de vraag om deel te nemen. Als je deze brief ontvangt, is jouw medewerking van belang om tot betrouwbare resultaten te komen. De ingevulde gegevens blijven vertrouwelijk en anoniem. De resultaten worden verwacht in het voorjaar van 2021.

Info

Voor meer informatie kan je terecht op gemeente-en-stadsmonitor.vlaanderen.be. Je kan er ook nog een kijkje nemen tussen de resultaten van 2018.

Datum van het bericht: dinsdag 11 februari 2020
Nieuwsoverzicht