Dienstverlening op afspraak

Sluiten

Belangrijke info

Werken E34 richting Antwerpen ter hoogte van complex Retie

werken_E34 (grote weergave)

Vanaf maandag 11 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken op de snelweg E34. Ter hoogte van het op- en afrittencomplex Retie (nr. 26) wordt het wegdek van de rechterrijstrook richting Antwerpen hersteld. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over 1 rijstrook passeren. De oprit Arendonk Industrie (26 bis) wordt tijdens de werken afgesloten. Tegen midden juni moeten de werken afgerond zijn.

Onderhoud wegdek E34

Op de E34 Antwerpen-Eindhoven in de omgeving van de grens met Nederland is het wegdek in slechte staat. Dit is het laatste stuk snelweg dat nog wacht op een grondige vernieuwing nadat de voorbije jaren het grootste deel van de E34 al werd vernieuwd.

In afwachting daarvan voert AWV nu noodzakelijke onderhoudswerken uit aan het betonnen wegdek. Ter hoogte van het complex Retie wordt de rechterrijstrook richting Antwerpen grondig hersteld.

Verkeer richting Antwerpen over 1 rijstrook

De werken starten op maandag 11 mei en zullen ongeveer een maand duren.

Tijdens de werken is de rechterrijstrook op de E34 richting Antwerpen afgesloten ter hoogte van het op- en afrittencomplex Retie (nr. 26). Het verkeer moet er over 1 rijstrook passeren tegen een verlaagde snelheid van 70 km/u.

De oprit Arendonk Industrie (26 bis) wordt tijdens de volledige duur van de werken afgesloten. Het verkeer voor de oprit wordt via de Hoge Mauw en de Huiskens (N118) omgeleid naar de oprit Retie. Het op- en afrittencomplex Retie blijft steeds volledig open.

Later dit jaar nog werken op deze locatie

Op de E34 plant het Agentschap Wegen en Verkeer dit jaar ook onderhoudswerken aan het wegdek tussen Postel en Arendonk en de vernieuwing van brugvoegen op de snelwegbrug over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten.

Omwille van de huidige grenscontroles op de snelweg kunnen ze deze werken voorlopig niet concreet inplannen. Deze werken zullen ten vroegste na het bouwverlof plaatsvinden.

Weersgevoelig

Deze werken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/retie.

Datum van het bericht: donderdag 07 mei 2020
Nieuwsoverzicht